Meruňkový koláč s tvarohem, badyánem a kešu oříšky
14.06.2020
Meruňkový koláč s tvarohem a badyánem
Těsto:
200 g hladké mouky
1 lžička sody
1 lžička bio prášku do pečiva
120 g třtinového cukru
1 bio vanilkový cukr
120 g másla
2 vejce od slepic ve volném chovu
200 ml mléka nebo kefíru
Pár kapek vanilkového extraktu
Náplň:
250 g meruněk
1 hrnek oříšků kešu nebo mandlí
1 lžíce badyánu
2 lžíce třtinového cukru
2 lžíce másla
1 bio tvaroh
Koláč si předpečeme na 190 stupňů, mezitím si na másle rozpustíme cukr, poté jemně opražíme oříšky a nakonec přidáme na pár minut ovoce. Po vychladnutí potřeme koláč tvarohem, polijeme ovocným rozvarem s oříšky a dáme ještě na 15 minut zapéct.