Jarní quiche s bršlicí, česnáčkem a popencem

01.04.2020

Jarní quiche s bršlicí, česnáčkem a popencem 🌱💗
aneb Co dala zahrada a procházka 🌿

Suroviny:
250 g hladké mouky
120 g studeného másla
70 ml studené vody
200 g Lučiny nebo jiného tvarohového sýru
100 g měkkého tvarohu
2 vejce od slepic z volného výběhu
180 ml mléka
čenáček
bršlice kozí noha
popenec
pepř
sůl

Postup:
Studené máslo z lednice nakrájíme na malé kousky a vmícháme do mouky se solí. Poté přilijeme studenou vodu. Z těsta rychle uhněteme kouli (tak aby se máslo příliš nerozpustilo) a vložíme ji na hodinu do lednice. Mezitím si umícháme náplň z Lučiny, tvarohu, mléka, vajec a bylinek. Osdolíme, opepříme. Těsto vyválíme a vložíme do formy. Korpus dáme na 20 minut péct na 200 stupňů. Pak necháme chvilku vystydnout a nalijeme náplň. Quiche pečeme na 180 stupňů cca 30 minut.