Divotvorný recept: Karmelitánské kapky
05.07.2019
KARMELITÁNSKÉ KAPKY
Likér pro dobrou náladu z klášterních zahrad.
- 1 láhev brandy nebo koňaku
- nať a listy meduňky
- 1 muškátový oříšek (strouhaný)
- 1 lžička semen koriandru (mletých či stlučených)
- 1 lžička mleté skořice
- 10 celých hřebíčků
- šťáva z půlky bio citrónu
- 2 lžíce medu
Na svátek Cyrila a Metoděje jsem si vytvořila základ pro karmelitánské kapky. Hlavní bylinkou pro tyto klášterní kapky léčící smutek a neklid je MEDUŇKA. Nasekaná nať se smíchá s trochou koření podle chuti - lžička mleté skořice, 10 celých hřebíčků, 1 nastrouhaný muškátový oříšek, lžička semínek koriandru apod. a zalije se brandy nebo koňakem.
Směs se nechá 3 týdny macerovat, poté scedíme, přidáme pár lžic medu a citrónovou šťávu. Užíváme po kapkách nebo malých štamprlkách.